Yulaf Ezmesinin Faydaları

Yulaf Ezmesinin Faydaları 22 Aralık 2015

Bu Haberimizde Sizlere Yulaf Ezmesinin Faydalarını Anlatacağız.

Son yıllarda tüketilmesi önerilen yulaf ezmesi oldukça popüler bir hâl almaya başlamıştır. Uzun zincirli karbonhidratları sayesinde yer yüzündeki en kaliteli karbonhidrat özelliğine sahip olan yulaf ezmesi içermediği şeker özelliği ile de oldukça kaliteli bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Karbonhidratların basit ve komplex olarak ikiye ayrıldığını varsayarsak, basit karbonhidratlar şekerden gelen karbonhidratlar olarak sizlere bir anda enerji patlaması yaşatan karbonhidratlardır diyebiliriz. Komplex karbonhidratlar ise sizlere gün boyunca enerji vererek uzun süre boyunca enerjik olmanızı ve size bir anda enerji vermediği için yağ olarak kilo almanızı sağlamaması ile çok kaliteli olma özelliğine sahiptirler. 

Özellikle sporcuların tercihi olan Komplex karbonhidratlar; Yulaf, Esmer Pirinç, Bulgur, Kepekli Bulgur, Tam Tahıllı Ekmekler, Kepekli Makarna gibi ürünler olmak üzere sıralanabilirler. Böyle bir beslenme alışkanlığına sahip olur ve karbonhidrat ihtiyacınızı komplex karbonhidratlardan karşılama yoluna girmeyi tercih ederseniz kilo aldığınız zaman daha çok yağsız ve kas kütlesi olarak kilo almanızı sağlayabilirsiniz. 

Aynı zamanda Yulaf Ezmesi diyet dönemlerindede kullanılmaktadır. Şeker içermediği için günlük karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz yulaf, erken saatlerde tükettiğiniz taktirde size gün boyunca yavaş yavaş enerji verecek ve sizler aktivite yaptığınız taktirde yağ yakabileceksiniz. 

Yulaf Ezmesinin faydalarınıda bu yazımızda anlatmış olduk. Bizleri takip etmeyi ihmal etmeyin herkese sağlıklı günler dileriz.
  • Beğen
    3
  Yorum Alanı 0 Yorum Yapılmış
Misafir
Captcha