İngilizce Konuşma Dönemi

İngilizce Konuşma Dönemi 22 Ocak 2016

İngilizce Konuşma Dönemi

Dilin ana unsuru sestir. İnsanlar konuşarak karşı tarafa anlaşılabilir ses dalgaları gönderir ve bu sayede doğru iletişim kurar. İnsanoğlunun nesillerdir kullandığı dil aracı, her dönem konuşarak gelişmiş ve değişimlere uğramıştır. Bugün dünya üzerindeki dillerin birbiriyle ortak yönlerinin bulunduğuna şahit oluyoruz. Bu benzerliğin temel sebebi dilleri oluşturan kişilerin bir zamanlar aynı coğrafyada yaşamış olmasıdır. Her çağın kendine göre gereksinimleri olduğu gibi günümüz modern çağının da yükümlülükleri bulunmaktadır. Hayatımızı kaliteli bir şekilde yaşamak için İngilizceyi bilmek ve doğru konuşmak gerekiyor. Bu amaç çerçevesinde faaliyet gösteren öncü kuruluş Konusarakogren.com başarılı bir İngilizce eğitimin temellerini atmaktadır. Dilin daha kalıcı olabilmesi ve kolay algılanabilmesi için konuşmaya büyük önem gösteriliyor, bu sayede iletişimin sağlıklı olması amaçlanıyor.



İngilizce hızlı öğrenilebilen, aynı zamanda çabuk unutulan bir dildir. Dünya üzerinde İngilizce konuşan insan sayısı oldukça fazla olduğu için bu dili bir an önce öğrenmek en mantıklı karar olacaktır. Ancak dili öğrenmekle her şey bitmiyor. Şayet İngilizceyi tıpkı güncel haberler gibi takip etmeniz gerekiyor. Milyonlarca insan tarafından konuşulması, bir dilin çok canlı ve değişken olmasına zemin hazırlar. Son dönemlerde popüler olan veya yeniden oluşturulan çok sayıda İngilizce kelimeye tanık oluyoruz. Bu rastlantının gerçekleşmesi hiç de şaşırtıcı gelmemektedir. Çünkü İngilizce sürekli gelişiyor ve değişime uğruyor. Amerikan İngilizcesi ile İngiltere İngilizcesi arasındaki ayrılıklar, dünyanın birçok ülkesinde daha belirgin olarak hissedilmektedir. Özellikle kelime telaffuzunda bu farklılıklar kendisini iyice belli eder. İşte bu noktada konuşma yapmaya ihtiyaç duyarsınız. Eğer konuşulmayacaksa İngilizcenin öğrenilmesi de biraz saçma ve gereksiz olacaktır; konuşulmayan bir dil canlı değildir. Oysa İngilizce çok canlı bir dildir ve kesinlikle konuşulmayı hak eder. Günlük hayatın bir parçası olan nesnelerin adları veya İngilizce sayılar sesli olarak tekrar edilirse, vurgular zamanla daha iyi yapılacak, pratik kazanılacaktır. Bazı kelimelerin okunuşu için kuralları bilmeniz yeterli gelmeyebilir. Böyle bir durumu aşmak için dilin kullanma kılavuzunu değil, uygulama sahasını keşfetmeniz gerekir. Konuşarak öğren programında İngilizcenin kitaplardan fırlayıp gerçeğe dönüşmesini sağlanıyor. Bu sistemle İngilizce kelimelere karşı kulak aşinalığı kazanacak, ayrıca İngilizce konuşabilmenin heyecanını tadacaksınız.



Başarılı bir dil eğitimi, o dili olabildiğince çok konuşmaktan geçer. Eğitimin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için günlük çalışma düzeni ayarlamalı ve bu düzenin bozmamalısınız. Tekrarlanmayan kelimeler zamanla unutulacağı için günlük programın büyük önemi vardır. Konuşarak öğrenme sistemiyle de görsel hafızanıza işleyen bilgiler ses frekansına dönüşerek farklı bir boyut kazanır ki bu dönüşüm çok gereklidir. Ana dili İngilizce olan kaliteli eğitmenlerle yapacağınız konuşmalar, kalıcı bir İngilizce öğrenimi kazanmanıza yardımcı olacaktır. Dili unutmamak da en azından o dili öğrenmek kadar zordur. Çalışmak ve bunu sürekli hale getirmek gerekir.
  • Beğen
    3
  Yorum Alanı 0 Yorum Yapılmış
Misafir
Captcha