2015 Genel Seçim Sonuçları ve Koalisyon

2015 Genel Seçim Sonuçları ve Koalisyon 07 Haziran 2015

2015 Genel Seçim Sonuçlarından Sonra Ak Parti Tek Başına İktidar Olamadı.

2015 Genel Seçim sonuçlarında Ak Parti aldığı %40.70 oy ile en yüksek oy alan parti oldu. Ardından CHP %25.18 ile en yüksek oy alan ikinci parti olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi %16.51 oy almıştır. Ardından barajı geçip geçmeyeceği tartışılan HDP %12.95 oy alarak barajı geçerek 81 millet vekilini TBMM'ye göndermiş bulunmaktadır. 

Bu seçim sonuçlarına göre Ak Parti tek başına iktidar olamamıştır. Bundan dolayı tek yapılacak olan şey koalisyondur. Peki Ak Parti hangi parti ile koalisyon yapacak? 

Ak Parti ile MHP koalisyon yapabilme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Ama buna Ak Parti'nin nekadar sıcak bakacağına bağlı. Ak Parti ile MHP koalisyon yapınca bütün herşey çözülecek mi? 

Ak Parti ile CHP koalisyon yapabilme ihtimali biraz zor gibi gözüksede önümüzdeki günler herşeyi gösterecek. Kemal Kılıçtaroğlu'nun Ak Parti ile yaşadığı büyük atışmalar sonucunda koalisyon yapabilme ihtimali oldukça düşük gibi görünüyor.

Ak Parti ile HDP'nin koalisyon yapabilme ihtimali var fakat buna MHP nin karşı çıkarak Ak Parti ile koalisyon yapma isteğini öne sürme ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Koalisyon olmazsa ne olacak? 

Eğer Ak Parti hiçbir parti ile koalisyon yapmazsa diğer üç parti birlikte koalisyon oluşturursa Kemal Kılıçtaroğlu başbakan olacak fakat buna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ona vermesi gerekmektedir. Fakat MHP ile HDP nin birleşme ihtimali oldukça düşük değil yok gibi birşey.

Bundan dolayı büyük ihtimal ile olacak şey erken seçim. En az 45 gün sonra erken seçime gitme ihtimali oldukça yüksek. 

Bu durumda hiçbir parti koalisyon kurmayacak gibi duruyor ve erken seçim yapılacack gibi duruyor.


 
  • Beğen
    1
  Yorum Alanı 0 Yorum Yapılmış
Misafir
Captcha